Valvoline Light and Heavy-Duty ATF/CVT Fluid Application Extended

Vi är glada att kunna tillkännage Valvoline™ Light and Heavy-Duty ATF CVT Fluid Application utökad till nya OEM, inklusive MB-236.17 för 9-växlade automatiska växellådor.

Valvoline Light and Heavy-Duty (LHD) Automatic Transfer Fluid (ATF) & Continuous Variable Transmission (CVT) Fluid Application ger maximalt skydd och smörjning av automatväxellådor och dubbelkopplingsväxellådor över ett brett temperaturområde i flera fordonstyper.

Valvoline LHD ATF CVT erbjuder bredast möjliga täckning för automatisk växellåda – över 200 applikationer, för en komplett lista, besök Valvoline PI Sheet portallänk 👉 https://pishets.valvoline.com/#/valvoline-light-heavy-duty-atf -cvt

LHD ATF CVT lanserades för en tid sedan för att ersätta fyra äldre smörjmedel, vilket sammanför deras kapacitet i en produkt. De fyra Valvoline-produkterna (Valvoline ATF, Valvoline CVT, Valvoline ATF AW, Valvoline HD ATF) ersätts med Valvoline LHD ATF CVT. Den nya produkten kan också användas i stället för Valvoline ATF PRO 236.14 och Valvoline ATF PRO 236.15. Som sådan erbjuder den den bredaste täckningen inom EMEA-regionen med över 200 ansökningar.

Den är utvecklad för automatiska växellådor i ett flertal fordonsmärken, typer och täcker lätta och tunga applikationer. Den rekommenderas för användning i bland annat Audi, BMW, Citroën, Fiat, Ford, Honda, Mercedes Benz, Opel, Peugeot, Porsche, Renault Toyota och VW. Kontrollera alltid bruksanvisningen för rätt vätskespecifikation att använda.

Nya prestationsnivåer

Valvoline LHD ATF CVT uppfyller kraven för flera ytterligare prestandanivåer, inklusive MB-236.17 för 9-växlade automatiska växellådor monterade på många Mercedes-Benz fordon sedan 2013, såsom C-Klass, E-Klass, S-Klass, V-Klass, GLC-klass, GLE-klass, GLS-klass, SLK-klass och AMG SL.

De ytterligare prestandanivåerna är som följer: Aisin Warner: AW-2; Audi: G052 055; Chrysler: 3403-M115, Diamond SP-III; GM: Dexron IID, VT40, GM Dexron HP CVT, GM19355873, GM19355874, GM 1940713, GM 1940714, GM 192609800, GM 19299096 CVTF2 I-Green Kia: SP-IV RR; Fiat: Tutela Car CVT N.G.; Ford: WSD-M2C-199A; Mitsubishi: CVTF Eco J4; Nissan: N-CVT; Suzuki: CVTF 4401.

Funktioner

Med sitt bredaste utbud av applikationstäckning möjliggör Valvoline LHD ATF CVT avsevärt minskat produktlager, vilket innebär mer utrymme och lägre lagerkostnader. Det ger också ökat förtroende för verkstaden eftersom risken för felanvändning är låg.

Valvoline Light and Heavy-Duty ATF CVT Fluid Application har formulerats med noggrant utvalda tillsatser och basoljor för att säkerställa skydd i tuffa klimatförhållanden. Det erbjuder en rad fördelar inklusive följande:

  • Avsevärt minskat produktlager
  • Breddast täckning med över 200 applikationer
  • Skyddar växlar och förbättrar bränsleeffektiviteten
  • Bibehåller effektiviteten hos hybridautomatväxellådan
  • Bibehåller automatisk växellåda och mjuk växlingskänsla
  • Konsekvent, stabil viskositet, även vid låga temperaturer och under lång tid.